Robusta
Van egy ismerősöm, aki kávé-bizniszben is utazik. Látta egyik korábbi késemet, az Arabica-t és neki arról az arabica nevű kávéfajta ugrott be elsőre. (Foglalkozási ártalom...) Nagyon tetszett neki, majd mondta, hogy akkor csináljam meg a robusta-t is késben. Ez szintén egy kávéfajta. Kb. az arabica a lágy, krémes ízt adja, finom, savszegény fajta, viszonylag alcsony koffeintartalomal. A robusta pedig a "nyers erő" - magas koffeintartalom, erős savak, nagyon karakteres íz...
(Akit bővebben érdekel a téma, írja be a google keresőbe... )
Beültette a bogarat a fülembe...
Elkezdtem kotorászni a műhelyben és összerakosgattam egy kést, ami pont "Robusta" - szerintem...
A penge A2, 59-60 RC, kb. 6 mm pengevastagság, hossza 79 mm. Konvex él. Kékítve, maratva, meg miegymás...
A kés majdnem "full tang", mert a cső a tüskében rögzül és alig van körülötte markolatanyag...
A markolat banksia termés. A formára alakítás után, a magok helyén maradó lyukak nem voltak elég tetszetősek, így betömtem őket csonttal...
Ezzel a kávés hatás is jobban érvényesült... A zárás tagua dió. A cső réz. A végén a bőr fonaton egy ismeretlen brazil termés fele található.
A tok kydex, rájabőr bevonattal.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|